Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Чорна пліснява": в Індії поширюється ще одна страшна хвороба

  • 09.05.2021, 16:15
  • 2 342

В Індії зараз друга хвиля коронавірусу, який забрав життя вже понад 242 тисяч жителів країни. Паралельно з Covid-19 в країні починається епідемія ще однієї хвороби – мукоромікозу

Про це повідомляє BBC.

Хвороба, яку іноді називають «чорною цвіллю», часто трапляється серед пацієнтів із Covid-19 або серед тих, хто одужав після коронавірусу.

Індійський лікар Акша Наїр із Мумбаї розповів, що зростання захворюваності на мукоромікоз може бути викликане використанням стероїдів при лікуванні важких форм коронавірусу.

Стероїди зменшують запалення в легенях, але водночас вони знижують імунітет і можуть підняти рівень цукру в крові. На мукоромікоз починають хворіти приблизно через 12−15 днів після одужання від Covid-19.

Читайте також: Ситуація стрімко погіршується: Індія знову побила рекорд за кількістю хворих на COVID-19

Довідка. Мукоромікоз — це захворювання, яке рідко трапляється, його ознаками є некротичні ураження в носі і на піднебінні, що викликають біль і лихоманку. Крім того, можливі симптоми з боку центральної нервової системи, пацієнти скаржаться на набрякання і біль в очах.

Воно смертельно небезпечно для хворих на діабет, а також для хворих на ВІЛ/СНІД і рак. Смертність від мукоромікозу може досягати 50%.

Схожі новини