Передплата 2024 «Добра кухня»

"Віримо, що їх теж благословляє Бог". Німецькі храми транслюватимуть вінчання одностатевих пар

  • 09.05.2021, 14:55
  • 761

Кілька десятків католицьких священників у Німеччині підписали відкритого листа, в якому засудили рішення Ватикану не благословляти гомосексуальні шлюби. На знак протесту вони планують 10 травня провести вінчання геїв у своїх церквах

Про це йдеться в онлайн-заяві.

Автори стверджують, що застаріла сексуальна моральність шкодить людям і підточує їхню роботу.

«Ми продовжимо супроводжувати людей, які складають обітницю, й благословлятимемо їхні стосунки… Ми поважаємо й цінуємо їхнє кохання й віримо, що їх теж благословляє Бог», — йдеться в заяві.

Читайте також: Папа Франциск: «Якщо гей прагне до Бога, хто я такий, аби його засуджувати?»

Як пише CBS News, 10 травня кількадесят католицьких церков у Німеччині проведуть церемонії вінчання гомосексуальних пар, до того ж частину з них планують транслювати в прямому етері.

Один із учасників протесту Клаус Неліссен розповів The Wall Street Journal, що дату 10 травня обрали, бо це понеділок — традиційний вихідний день для священників: «Жоден єпископ не заборонить вам це, бо вони це роблять у вільний час».

15 березня Ватикан заявив, що не благословляє одностатеві союзи, оскільки Бог «не може благословити гріх». Таким чином, Ватикан офіційно заборонив католицькій церкві проводити вінчання одностатевих пар.

Схожі новини