Передплата 2024 ВЗ

Для щеплення від COVID-19 декларація з сімейним лікарем не потрібна, - Ляшко

  • 07.05.2021, 14:15
  • 551

Зробити щеплення від коронавірусного захворювання COVID-19 можна і без декларації з сімейним лікарем, наголосив головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Фото умовне
Фото умовне

«Чи обов’язково потрібно мати декларацію з сімейним лікарем, щоб вакцинуватися від COVID-19, вчергове відповім: ні, не обов’язково. Для цього (для вакцинації — ред.) потрібне бажання людини і наявність вакцини у кабінеті щеплення. Тобто ще раз проговоримо: відсутність декларації не є підставою для відмови в проведенні щеплення», — сказав Ляшко.

За його словами, записатися на щеплення можна «в зручному для вас кабінеті щеплення без різниці: чи підписали ви декларацію з цим сімейним лікарем, чи ні».

«Медичні заклади, які проводять щеплення мають окремі договори з Національною службою здоров’я України, за якими їм приходять окремі оплати за проведену послугу. Тому, якщо трапляються випадки відмови від проведення щеплення саме через відсутність декларації, прошу телефонувати на гарячу лінію або контакт-центр МОЗ України 0 800 60 20 19», — сказав заступник голови МОЗ.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за 6 травня в Україні від COVID-19 вакцинували ще 37 967 людей.

Загалом, за даними МОЗ, щеплення отримали 821 770 людей.

Читайте також: На Львівщині показники рівня епідемнебезпеки в межах норми, — Чемерис

Схожі новини