Передплата 2024 «Добрий господар»

У сукні «Душа-Витинанка» українка боротиметься за головну корону «Міс Всесвіт-2021»

Єлизавета Ястремська буде у сукні, ніби зробленій з паперу

Отримавши омріяну візу (з першого разу претендентці відмовили у візі. - Г. Я.), Єлизавета Ястремська продовжила готуватися до престижного конкурсу «Міс Всесвіт-2021». Українка похвалилася національним вбранням, в якому підкорюватиме Маямі у США вже 16 травня. Витвір бренду Rada. ethno називається «Душа-Витинанка».

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

За словами дизайнерки На­талії Шевчук, над сукнею впро­довж місяця працювали сім майстринь. Складність полягала в тому, щоб розробити техноло­гію, за якої тканина була би схо­жа на папір. Загалом викорис­тали близько 15 метрів білого і чорного атласу, а також майже 2 кг спеціального розчину, який не дає тканині розповзатися. Загальна вага образу — 7 кг.

У Rada. ethno поставили за мету втілити в сукні традиційну українську «витинанку». З дав­ніх-давен такими орнаментами з паперу прикрашали стіни, ві­кна та полиці хатин. Варіанти з тканини і шкіри використовува­ли в декорі одягу. У візерунок вкладали сюжет, що розповідає про життя родини, — які були свята, весілля, хто народився.

«Життя іноді залишає дірочки в душах людей, але Бог створює з них прекрасний гармонійний ма­люнок, що відображає внутріш­ню красу людини, її духовність, — сказала Єлизавета Ястрем­ська. — Душа світла, чиста, що і символізує білий колір костюма. Дзеркальний блиск відображає внутрішній світ людини».

Схожі новини