Передплата 2024 «Добрий господар»

Горілка і коньяк знову подорожчають

Міцні напої – горілка, коньяк, вермути – подорожчають на майже 6%

Кабінет Міністрів вже підготував відповідний законопроєкт, згідно із яким Мінекономіки має переглянути мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв. Про це повідомляє сайт «Ліга-закон».

Чинний розмір мінімальних оптово-від­пускних і роздрібних цін на алкогольні напоїне змінювався із 2018 року. Натомість роз­дрібні ціни на ігристі вина та газовані винні напоїпідвищували у січні нинішнього року. Як йдеться у документі, за ці роки зроста­ли складові ціни алкогольних напоїв (сиро­вина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці), тому розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв не від­повідає реальним витратам суб’єктів госпо­дарювання на їх виробництво та реалізацію і потребує коригування.

Відтак пропонується підвищити роздріб­ні ціни на горілку та лікеро-горілчані виро­би на 6,2%; віскі, ром та джин — на 5,9%; коньяк (бренді) — на 5,5%; виноробну про­дукцію (зброджені напоїтощо); вермути, інші виноградні натуральні вина — на 8,2−34,2%. Роздрібні ціни на виноградні натуральні та ігристі вина і газовані винні напоїне будуть змінюватись.

Схожі новини