Передплата 2024 «Добра кухня»

Держкомтелерадіо заборонило ввезення двох тисяч книг із Росії

  • 05.05.2021, 19:15
  • 651

Державний комітет телебачення і радіомовлення анулювало 2226 дозволів на ввезення книг та іншої друкованої продукції з Росії. Дозволами на ці книжки володіла компанія Yakaboo, яка зараз вирішила відмовитись від них

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

«Держкомтелерадіо на прохання ТОВ „ЯКАБУ ТРЕЙД“ анулював частину раніше виданих йому дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Держкомтелерадіо, компанія відмовилася від планів ввозити ці книжки, проаналізувавши книжкові продажі та запити ринку.

Читайте також: Нема іншої ради: «Книгарня «Є» розширить асортимент російськомовної літератури

Нагадаємо, видача дозволів на ввезення на територію України книжкової продукції з РФ відбувається відповідно до закону, який був ухвалений ВР наприкінці 2016 року. Цим законом передбачено, що дозволи на ввезення не надаються виключно книжкам антиукраїнського змісту, а також таким, що містять пропаганду на користь держави-агресора.

Державний комітет телебачення і радіомовлення за 2017−2019 роки та за четвертий квартал 2020 року дозволив ввезти в Україну 31 тисячу книг із Росії.

Держкомтелерадіо заборонив розповсюджувати та завозити в Україну три російські дитячі книжки через розповсюдження російського історичного наративу та пропаганду комуністичної символіки.

Схожі новини