Передплата 2024 «Добра кухня»

Повернувся з Індії? За ґрати!

Власті Австралії вживають рішучих заходів, аби не допустити у країні поширення індійського штаму коронавірусу

Після припинення прямих рейсів до Австралії з аеропортів Індії австралійський уряд вирішив суворо карати тих, хто намагається прибути з Індії на Зелений континент обхідними шляхами. Про це з посиланням на ЗМІ Австралії пише ізраїльське видання detaly.co.il.

Попри скасування прямих рейсів з Ін­дії, минулого тижня два австралійські гравці у крикет прибули з цієї країни до Австралії, зробивши пересадку у Катарі.

Коли про це повідомили ЗМІ, міністр охорони здоров’я Австралії Грег Гант ого­лосив про посилення прикордонного контролю. І пригрозив: той, хто спробує в’їхати до Австралії з Індії обхідним шля­хом, заплатить штраф у розмірі майже 67 тисяч австралійських доларів, або буде засуджений до п’яти років тюремного ув’язнення. А може отримати і в’язницю, і штраф.

«Таке рішення уряд прийняв з важким серцем, — заявив міністр. — Але набагато важливіше — зберегти життя нашим гро­мадянам і вберегти від перевантаження нашу систему охорони здоров’я». Рішен­ня міністра Ганта є повністю законни­ми, оскільки на період кризи, пов’язаної з пандемією, уряд Австралії має над­звичайні повноваження. Зокрема, влада може зажадати від громадянина нада­ти свої особисті дані й регулярно інфор­мувати поліцію про стан свого здоров’я. Власті також мають право «посадити» будь-яку людину на карантин, причому без її згоди.

Заборона на польоти з Індії до Австра­лії діє із середини березня. В Індії, де до­бова кількість заражень коронавірусом перевищила 400 тисяч, перебувають за­раз близько 9 тисяч громадян Австралії.

Схожі новини