Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ми повинні змусити Росію виконувати міжнародні зобов'язання, - Блінкен

  • 05.05.2021, 11:15
  • 570

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав чинити на Росію тиск, аби змусити цю країну дотримуватися міжнародних зобов'язань

Про це він написав у своєму Twitter.

«Нам потрібно співпрацювати, щоб викрити поведінку Росії, притягнути РФ до відповідальності за її дії, а також тиснути на Москву, щоб вона дотримувалась своїх міжнародних зобов’язань», — зазначив Блінкен.

Речник Держдепу Нед Прайс зробив ретвіт допису Блінкена та нагадав, що Росія повинна припинити військовий конфлікт на Донбасі та незаконну окупацію Криму.

Читайте також: Безвіз із США: міністр МЗС оцінив шанси України

Наразі Ентоні Блінкен перебуває у Великій Британії, де напередодні взяв участь у засіданні G7 на рівні глав зовнішньополітичних відомств, а також провів низку двосторонніх зустрічей.

Як поінформував офіційний представник Держдепартаменту США під час розмови із журналістами, Блінкен обговорював українське питання під час зустрічей.

«На кожній двосторонній зустрічі ми обговорювали різні підтеми; наприклад, ми всі висловили підтримку Україні на тлі російської агресії, що є зовнішньою загрозою, яка постала перед нею; а також згадали про внутрішню агресію, де вони (українці, — ред.) мають справу з корупцією та проблемами подальшого просування у процесі реформ», — зауважив представник Держдепартаменту.

Він уточнив, що держсекретар США Ентоні Блінкен матиме змогу передати ці меседжі президентові Зеленському під час візиту до Києва.

Як відомо, у середу, 5 травня, Блінкен має розпочати свій перший офіційний візит до України.

Схожі новини