Передплата 2024 «Добра кухня»

Італія запроваджує "зелені перепустки": що варто знати

  • 05.05.2021, 08:35
  • 581

В Італії з другої половини травня почнуть діяти «зелені перепустки», із якими можна буде подорожувати країною. У Європейському Союзі паспорти вакцинації планують запустити на місяць пізніше

Про це прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив під час пресконференції з міністрами туризму країн Великої двадцятки (G20), пише Le Repubblica.

«Італійський уряд запровадив національну зелену перепустку, яка набуде чинності у другій половині травня. Світ хоче подорожувати, й Італія готова прийняти світ в умовах повної безпеки», — сказав він.

Драгі розповів, що завдяки такому документу туристи зможуть поїхати з однієї країни в іншу без карантину, якщо доведуть, що вилікувалися від COVID-19, вакцинувалися або мають негативний тест. Також прем'єр додав, що уряд хоче запропонувати туристичній галузі допомогу, аби відновити її діяльність.

Читайте також: Данія запровадила COVID-паспорти для відвідування громадських місць

Раніше у ЄС анонсували запуск паспортів вакцинації на червень. 14 квітня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн теж заявила, що цифрові паспорти вакцинації від коронавірусу можуть запровадити в Євросоюзі до червня 2021 року.

Під час зустрічі Драгі це підтвердив. За його словами, такі сертифікати з’являться на місяць пізніше, ніж в Італії, — у другій половині червня.

Схожі новини