Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

П'ять причин додати у раціон імбир

  • 04.05.2021, 20:15
  • 8 740

Навесні минулого року імбир змели з прилавків крамниць, бо з'явилася інформація про те, що він захищає від COVID. Хоча це і не відповідає дійсності, у цього продукту все ж є вельми цінні для здоров'я людини властивості

Про це розповіли британські медики, повідомляє bbcgoodfood.com.

Полегшує симптоми застуди. Імбирний чай — чудовий засіб у разі застуди. Цей напій стимулює потовиділення і може застосовуватися для лікування лихоманки. Свіжий корінь імбиру зміцнює імунітет.

Допомагає при нудоті. Є дані про те, що корінь імбиру усуває симптоми захитування. До них належать запаморочення, нудота, блювота та холодний піт. Саме тому людям з низьким тиском радять пити солодкий імбирний настій при поганому самопочутті.

Полегшує біль. Деякі дослідження свідчать, що імбирний компрес полегшує симптоми остеоартриту, оскільки у корені імбиру є ефірні олії, які містять гінгерол й інші активні компоненти, що вважаються протизапальними. Аплікації з цим коренем допомагають стимулювати кровообіг.

Заспокоює травну систему. Імбир здатен виводити надлишки газів із травної системи та заспокоювати кишківник. Ефективний цей продукт при кольках і диспепсії.

Зміцнює здоров'я серця. Дослідження на тваринах свідчать, що імбир допомагає контролювати рівень холестерину, захищати артерії від пошкоджень і нормалізувати артеріальний тиск. Це вкрай корисно для серцево-судинної системи.