Передплата 2024 «Добре здоров’я»

May the 4th be with you. Сьогодні тисячі людей святкують День "Зоряних війн"

  • 04.05.2021, 13:55
  • 742

4 травня шанувальники всесвітньо відомої кіносаги «Зоряні війни» відзначають неформальне, але від цього не менш цікаве свято - День "Зоряних війн", або День Люка Скайвокера

Про це повідомляють Факти.

Це свято виникло через гру слів: в англійській мові знаменита фраза джедаїв «Хай буде з тобою Сила» пишеться May the force be with you. Шанувальники обіграли цей вислів через схожість звучання і переклали його як «Хай буде з тобою четверте травня». Англійське слово May суголосне з назвою місяця, а слово force (сила) — з fourth (четвертий).

Саме четвертого травня фанати по всьому світу обирають сторону світла або темряви. Що ж то за сила, яка повинна супроводжувати справжнього джедая? Це енергетичне поле, створене усіма живими істотами, які живуть у Галактиці.

Цікаво, що 4 травня 1979 року першому фільму кіносаги виповнилося майже два роки. Цього дня Марґарет Тетчер стала новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Її партія влаштувала каламбур, розмістивши оголошення у вечірніх новинах May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations, що означає «Хай буде з тобою четверте травня, Меггі. Вітаємо!»

Читайте також: В аеропорту Лондона можна полетіти на планети із «Зоряних війн»

У Канаді в 2011 році відбулося перше гучне святкування, яке супроводжувалося костюмованою ходою, відео та шоу-програмою. Відтоді свято організовують щорічно.

Четвертого травня шанувальники «Зоряних війн» дивляться свою улюблену кіноепопею, влаштовують костюмовані шоу і флешмоби, читають журнали і комікси, присвячені героям саги, грають в комп’ютерні ігри.

Схожі новини