Передплата 2024 «Добра кухня»

В Італії схопили проросійського найманця, який воював на Донбасі

  • 30.04.2021, 19:35
  • 675

За зверненням глави МВС Арсена Авакова та матеріалами МВС, італійська поліція затримала проросійського сепаратиста, який воював на Сході України

Про це інформує пресслужба МВС.

«У рамках операції „Lone Wolf“ італійська поліція розшукала 50-річного чоловіка — колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на боці проросійських незаконних збройних формувань проти української армії», — йдеться у повідомленні.

За інформацією МВС, цей чоловік у 2015 році вже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян — найманців у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Як уточнюється, тоді затриманий уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців.

«Однак наразі проти 50-річного чоловіка відкрили нове кримінальне провадження, його звинувачують в терористичній діяльності. На час слідства підозрюваний не може залишити країну, а в його помешканні вже пройшли обшуки», — поінформували у відомстві.

Читайте також: СБУ спіймала ватажка бойовиків «ЛНР»

У МВС зазначили, що це розслідування проводить спеціальний підрозділ Digos (відділ загальних розслідувань та спецоперацій), якому вже вдалося відстежити численні банківські транзакції на особистий рахунок підозрюваного, що надходили з «ДНР», а також вилучити матеріали фото, відео та інші документи, які підтверджують підозру слідства.

Зі свого боку у МВС уточнили, що глава МВС неодноразово під час переговорів з італійськими посадовцями наголошував на неприпустимості участі італійських громадян на боці проросійських збройних формувань на Сході нашої країни та закликав жорсткіше реагувати на подібні випадки.

«Українські правоохоронці тим часом документують та передають до Риму всю наявну інформацію», — розповіли у МВС.

Схожі новини