Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лондонський шик: на висоті 35 метрів – прозорий басейн

Маса конструкції разом із водою перевищує 400 тонн

У Лондоні між двома будівлями спорудили прозорий басейн — на висоті 35 метрів. Як повідомляє CNN, товщина стінок басейну сягає 30 сантиметрів.

Фото mylondon.news
Фото mylondon.news

Унікальний басейн назвали Sky Pool, він розташувався між 10-ми поверха­ми двох житлових будинків у районі Nine Elms, на південному заході столиці Ве­ликої Британії. Відвідати «Небесний ба­сейн» зможуть тільки жителі житлово­го комплексу, вартість квартири у якому стартує від 1,4 мільйона доларів.

Об’єкт є частиною екологічного проєк­ту Embassy Gardens EcoWorld Ballymore, у який також увійдуть бари, ресторани і магазини. Саму конструкцію побудува­ли у штаті Колорадо (США), і на шляху до Лондона вона подолала близько 8 тисяч кілометрів.

Глибина басейну становить три ме­три, а його вага — 50 тонн. Вага води в басейні додає ще близько 375 тонн. Встановлював басейн 750-тонний мо­більний кран. Sky Pool має п’ять режи­мів освітлення.

Офіційне відкриття басейну плану­ється 19 травня. Його проведе DJ Роман Кемп, а відкриє сезон у ньому команда із синхронного плавання.

Схожі новини