Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За викрадення платіжних терміналів — три роки тюрми

Чоло­віки викрада­ли платіжні термінали

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної прокуратури, закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо двох 30-річних львів’ян, яких обвинувачували у крадіжках, вчинених за попередньою змовою групою осіб із проникненням у приміщення (ч.3 ст. 185 КК України).

Встановлено, що чоло­віки у 2019 та 2020 ро­ках у Львові на вул. Марка Вовчка та Шараневича викрада­ли платіжні термінали, що стояли на вулиці, та у подальшому забирали кошти, які у них були. Загалом сума збитків становила понад 53 тис грн.

Суд підтримав пози­цію прокурора Франківської окружної прокуратури, ви­знав обвинувачених винними та призначив покарання: одному — 3 роки і 6 місяців по­збавлення волі, а іншому — 3 роки.

А тим часом…

Кіберполіцейські застерігають, що шахраї полюють на PIN-код вашої картки за допомогою прихованих відеока­мер. Так буває, коли злодії встановлюють у банкомати спе­ціальні скімінгові пристрої для зчитування даних магнітних стрічок.

Тож коли вводите PIN, прикривайте клавіатуру рукою! А ще, аби гроші на вашому рахунку були у безпеці:

  • користуйтеся банкоматами, розташованими у відді­леннях банків, гіпермаркетах та освітлених, людних місцях, де складно непомітно встановити сторонні прилади
  • уважно оглядайте банкомат перед використанням. Якщо помітили невідповідність елементів за кольором або підозрілі деталі — скористайтеся іншим банкоматом
  • не повідомляйте нікому дані банківської карти (осо­бливо CVV та PIN-код)
  • не передавайте карту стороннім під час розрахунків у закладах харчування, магазинах тощо.

Схожі новини