Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Римський Франциск готовий бути посередником між Путіним і Зеленським, - кардинал Ватикану

  • 29.04.2021, 15:25
  • 560

Папа Римський Франциск готовий бути посередником у зустрічі президента України Володимира Зеленського з його російським колегою Володимиром Путіним

Про це заявив дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі, повідомляє la Reppublica.

«Конгрегація (Конгрегація Східних церков, виконує функції дипломатичного відомства Ватикану — ред.) не знає про зустріч президентів України та Росії, але вірить, що посередництво Святого Престолу все-таки може відбутися після роботи мінської групи. Водночас Сандрі стверджує, що Папа Франциск міг би взяти участь у цьому (зустрічі Зеленського і Путіна — ред.), як він це вже робив, щоб допомогти примиренню, в інших випадках», — пише видання.

Сандрі, який часто відвідує Україну, пояснив, що «мінська група, яка працює на посередництво, вже існує». «Я вважаю, що будь-яка підтримка від Святого Престолу може бути здійснена в рамках цієї роботи», — зазначив він.

Кардинал вважає, що Папа може зробити свій внесок, як це робив в інших ситуаціях. «Я згадую, наприклад, про зустріч, яку він провів з Аль-Сістані в Іраку, та інші подібні зустрічі», — додав кардинал.

Він також сказав, що «загалом, коли просять допомоги сприяти миру та примиренню, Святий Престол ніколи не відступає».

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що зустріч із Володимиром Путіним обов’язково відбудеться. Він хоче організувати її у Ватикані.

Читайте також: Президенти України та Росії можуть зустрітися у Ватикані

Схожі новини