Передплата 2024 «Добра кухня»

"Тепер все залежить від Зеленського": родини Героїв Небесної Сотні очікують на підпис законопроєкту про заочне засудження

  • 29.04.2021, 13:15
  • 597

У львівському суді допитували родини Героїв Небесної Сотні. Відеоконференція зі Святошинським судом Києва відбулася у справі вбивства мирних протестувальників 20 лютого 2014 року

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

В Апеляційному суді Львова відбувся допит родин загиблих Героїв у справі вбивства мирних протестувальників 20 лютого 2014 року. Через карантинні обмеження зв’язок із Святошинським судом Києва, де розглядається справа, відбувався через відеоконференцію.

«Нас допитували як потерпілих, — розповідає дружина Героя Небесної Сотні Наталія Дигдалович. — Наразі нічого нового немає. Ми взагалі здивовані, що судове засідання відбулося, оскільки досі діють карантинні обмеження у Києві. Втім вже змінився суд присяжних і суддя Дячук — хороший, людяний, співчутливий, перейнявся цією справою».

За словами Наталії Дигдалович, дуже важливим у розгляді справ щодо вбивств на Майдані є те, що у Верховній Раді України прийняли законопроєкт про заочне засудження. Тепер документ повинен підписати президент Зеленський. Аби він не зволікав із підписом, родини записали звернення.

«Ми розуміємо, що без цього законопроєкту справи зайдуть у глухий кут, — додає Наталія Дигдалович. — Тепер все залежить від Зеленського, від його підпису залежить доля справи. Якщо він вчасно не підпише, то вже деякі особи зможуть уникнути відповідальності. Загроза неможливості притягнути до відповідальності всіх обвинувачених у розстрілах протестувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року досі актуальна, адже судовий розгляд цієї справи перебуває на фінальній стадії. На 19 травня призначено засідання, на якому буде розглядатись можливість об’єднання зупиненої справи стосовно трьох обвинувачених — П. Аброськіну, С. Зінченко і О. Янішевському, які переховуються на тимчасово окупованих територіях зі справою щодо обвинувачених, які повернулися. Без цього законопроєкту ми не зможемо засудити усіх п’ятьох «беркутівців».

Читайте також: «Великдень для Героїв»

Схожі новини