Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС відреагує, якщо Росія перетне "червоні лінії" щодо України, - Боррель

  • 28.04.2021, 18:45
  • 657

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що ЄС повинен бути готовим розглянути відповідь Росії у разі перетину нею "червоних ліній" щодо України

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Про це Боррель сказав у середу, виступаючи у Європейському парламенті, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

«Ми повинні продовжувати надсилати скоординовані сигнали міцної підтримки України. Ми візьмемо участь у саміті Кримської платформи цього серпня. Ми також повинні бути готовими розглянути варіанти додаткової відповіді, якщо Росія відновить ескалацію чи перетне «червоні лінії», — сказав Боррель, не уточнивши, що має на увазі під «червоними лініями».

Боррель наголосив, що нещодавнє військове нарощування військ Росії біля українських кордонів і в незаконно анексованому Криму серйозно вплинули на безпекову ситуацію у регіоні.

«Дії Росії повністю неприйнятні. Ми твердо підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Росія повинна припинити провокації і співпрацювати для деескалації напруги», — заявив дипломат.

Він наголосив, що повне виконання Мінських домовленостей Росією є ключовою умовою ЄС для істотного покращення відносин з РФ.

Боррель також сказав, що Росія повинна співпрацювати для деескалації замість того, щоб «зображати себе у ролі нейтрального посередника».

«Це те, що Росія зараз робить, нібито вона не пов’язана з конфліктом в Україні, нібито вона там тільки намагається бути посередником у зовнішній проблемі, кажучи, що вони не втручалися напряму. Ці прикидання мають бути відкинуті», — наголосив Боррель.

Читайте також: ЄС і НАТО не фантастика для України, — Кулеба

Схожі новини