Передплата 2024 «Добрий господар»

Після свят школярі повернуться за парти

Із 5 травня усі львівські школярі повертаються до навчання у школах

Таке рішення 28 квітня ухвалила міська Комісія з питань надзвичайних ситуацій. У мерії кажуть, школярам відмінили дистанційне навчання через рішення уряду про перехід Львова до «жовтої» карантинної зони.

«Після Великодніх свят учні всіх класів повертаються до очного на­вчання, — заявив голова Львів­ської ОТГ Андрій Садовий. — По школах заздалегідь було прийня­то рішення про те, що з четверга, 29 квітня, більшість навчальних за­кладів ідуть на весняні канікули. Поважаємо рішення шкіл і той роз­порядок навчального року, який кожен навчальний заклад формує індивідуально».

Як повідомила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, усі дитячі садочки працюють у звичному режимі. Чергові групи у садочках скасували, бо у закладах суттєво побільшало дітей. «Учні 1−4 класів відвідують школи ще з минулого тижня, — наголошує Зо­ряна Довганик. — Із 34 тисяч шко­лярів приблизно 32 тисячі ходять у навчальні заклади».

Із четверга, 29 квітня, буде від­крито усі магазини та заклади гро­мадського харчування. Працю­ватимуть і усі заклади культури, щоправда, за суворим протоко­лом. Зокрема, театри й кінотеатри мають бути заповнені лише на по­ловину. Працюватимуть музеї просто неба. Але на Пасхальні свята у Музеї народної архітектури та по­буту «Шевченківський гай» не буде концертів, хоча на майстер-класах гостей прийматимуть.

Схожі новини