Передплата 2024 «Добра кухня»

“Справа Гонгадзе” сучасності? Зеленський і Єрмак можуть сісти за викрадення Чауса – Нескоромний

  • 28.04.2021, 14:42
  • 586

Ексзаступник очільника голови Служби безпеки України Дмитро Нескоромний вважає, що президент Володимир Зеленський і очільник офісу глави держави Андрій Єрмак можуть сісти до в’язниці за викрадення колишнього київського судді Миколи Чауса

Про це він написав в своєму Telegram-каналі.

За словами Нескоромного, наразі Чауса утримують на території Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«В Україні даремно втратили інтерес до теми судді Чауса — там ситуація тільки загострюється. Чаус зі зламаною щелепою зараз утримується на території ГУР. Як всі вже, напевно, знають, вивезений він був з Молдови насильно силами ГУР за завданням Єрмака. Мета була — вибити з нього свідчення на Порошенка, Грановського і Бурбу. Щоб підвісити Порошенка на гачок і помститися Бурбі за „вагнергейт“. А заодно відволікти всіх від фільму Bellingcat», — зазначив він.

Нескоромний також додав, що викрадення екссудді підпадає під дію Кримінального кодексу, як України, так і Молдови.

«Але все з самого початку пішло не так. Молдова всіх зафіксувала. І це проблема, оскільки дії ГУР були незаконними і підпадають під дії КК відразу двох країн. Чаус фізично постраждав і поводиться непередбачувано, на співпрацю не йде. І це все відбувається під „кришею“ Зе. Тобто рано чи пізно і Єрмак, і Зеленський можуть за це сісти. В результаті історія цілком може стати „справою Гонгадзе“ сучасності. Тому що зараз у виконавців тільки один вихід — усунути Чауса фізично і десь закопати», — наголосив колишній заступник голови СБУ.

Схожі новини