Передплата 2024 «Добрий господар»

Притула заявив, що хоче очолити "Голос". Рудик різко відреагувала

  • 27.04.2021, 18:55
  • 845

Очільниця партії «Голос» Кіра Рудик відреагувала на заяву члена партії Сергія Притули про бажання очолити політсилу. Вона заявила, що в нього «було багато амбіцій», а очолювати партію - важка робота

Про це Рудик сказала «Радіо Свобода».

«Притула з нами півтора року. За цей час у нього було багато амбіцій: бути депутатом Київради, мером, членом політради, потім він знову повертався до шоу-бізнесової кар'єри, потім він хотів робити, здається, свою партію, тепер він хоче очолити „Голос“», — зазначила політикиня.

За її словами, вона вітає такі амбіції, але партійний з’їзд відбудеться в середині літа, і він вирішить, чи «мають амбіції право на існування». Вона нагадала, що на попередньому з'їзді у січні вона «отримала 90% підтримки».

«Партія повинна складатися з амбітних, активних людей. У нашій партії люди із шоу-бізнесу, яким ми дуже вдячні (наприклад Святославу Вакарчуку). Вони ведуть за собою людей. Але партійна робота — це не виступи в клубах і на стадіонах, це — системна, важка робота, яку не так приємно робити, як здається», — каже Рудик.

Напередодні шоумен і член партії «Голос» Сергій Притула в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив, що бачить себе новим керівником партії. Він зазначив, що хоче домогтися партійного з'їзду до літа, щоб обговорити зміну керівництва.

Читайте також: Притула покинув шоу «Нового каналу» через бенефіціарів із Росії

Нагадаємо, про бажання змінити керівництво «Голосу» почали говорити ще місяць тому. Десять депутатів від фракції «Голосу» 29 березня оприлюднили спільну заяву, у якій розкритикували чинне керівництво партії та закликали переобрати його на з'їзді політсили. Притула підтримав таку пропозицію.

Розбіжності серед депутатів фракції почалися з голосування у Верховній Раді 16 березня за законопроєкт, який має внести зміни до Конституції та дозволити президентові призначати директорів НАБУ та ДБР. Депутатка Олександра Устінова заявила, що деякі парламентарі фракції отримали попередження про можливе виключення з партії через це голосування.

Натомість у «Голосі» вважають, що законопроєкт «робить президента фактично господарем цих відомств» і позбавляє НАБУ та ДБР незалежності. Але повідомили, що нікого виключати не будуть.

Схожі новини