Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ми відстаємо від країн третього світу": Порошенко заявив про провал вакцинації в Україні

  • 27.04.2021, 17:18
  • 614

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко закликав Верховну Раду ухвалити постанову щодо справедливого доступу громадян до якісних вакцин та лікування від коронавірусу

Порошенко з парламентської трибуни наголосив, що від початку пандемії в Україні повністю провакциновано тільки дев`ятеро людей.

«Ще вчора їх було п’ять, а сьогодні — вже дев`ять. Водночас загальна кількість вакцинацій складає трохи більше за 11 тисяч і лише 539 тисяч отримали першу ін’єкцію, це менше, ніж півтора відсотка», — зазначив Порошенко.

«Ми наразі відстаємо від Анголи, Бангладеш, Екваторіальної Гвінеї, Зімбабве та багатьох інших країн третього світу», — обурився Петро Порошенко.

«Вакцинація — це наріжний камінь антиковідного плану „Європейської Солідарності“. Він головний в проєкті постанови Верховної Ради, і я дуже дякую усім фракціям, які підписали подані листи. Загалом ми зібрали 154 підписи. На жаль, з монобільшості немає жодного. Заразом є загроза, що вони стануть безвідповідальними співучасниками злочинної бездіяльності керівної влади», — зауважив лідер «Євросолідарності».

«Зараз вони «цапом-відбувайлом» хочуть зробити міністра Степанова — туди йому й дорога. Але я хочу наголосити, що зрив програми тестування — це відповідальність Зеленського.

Зрив постачання нових ліжок з обладнаним киснем — це відповідальність Зеленського. Захист лікарів — це відповідальність Зеленського. І несвоєчасне укладання контрактів на вакцинування — це відповідальність Зеленського", — наголошує п’ятий Президент.

«Отже, ми внесли проєкт постанови, яким передбачається забезпечення справедливого доступу населення до безпечних і якісних вакцин. Визнати неналежним і незадовільним виконання постанови Верховної Ради про заходи протидії поширенню коронавірусу. Відповідальність за фактичний зрив вакцинації, передбачений дорожньою картою», — повідомив Петро Порошенко.

«Якщо треба, ми готові взяти участь в засіданні РНБО і разом, об’єднавшись, зупинити пандемію. Закликаю проголосувати за постанову», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини