Передплата 2024 ВЗ

Чому сохнуть і тріскаються губи: три основні причини

  • 26.04.2021, 20:35
  • 14.1K

Стан губ погіршується не лише унаслідок зміни сезонів, але й через інші причини

Серед них стрес, відсутність сну, надмірне вживання алкоголю. Аби запобігти сухості губ, варто більше дізнатися про те, що провокує появу проблеми, пише 24 канал.

Алергія на косметику

Губи часто тріскаються через токсичний склад декоративної косметики. Однак натуральні засоби для догляду за губами також здатні викликати алергію, адже інколи реакцію організму неможливо передбачити.

Якщо ви помітите симптоми алергії (сухість, почервоніння, печіння) після використання нової помади, то одразу відмовтеся від неї та зверніться до дерматолога. Він зможе прописати ліки від алергії та підібрати безпечний догляд для губ, аби уникнути неприємних наслідків у майбутньому.

Неправильне використання маски

Нові реалії та карантинні умови зобов’язують нас носити маски, які інколи можуть призвести до запалення на шкірі, акне, «синдрому сухого ока» і хронічної сухості губ.

Якщо під маскою накопичуватиметься конденсат, то на відкритому повітрі він швидко випаровуватиметься разом із вологою на обличчі, що може викликати не лише сухість губ, але й пересушити шкіру щік.

Тому дерматологи рекомендують вибирати маски з натуральних тканин, витирати обличчя сухою серветкою після їхнього зняття і кілька разів на день наносити зволожувальний бальзам для губ. Якщо у вас дуже серйозний випадок із сухістю і трісканням губ, то відмовтеся на деякий час від декоративної косметики, а особливо від матових помад, аби не занести інфекції та не погіршити ситуацію.

Дефіцит вітамінів А, Е, В і С

Сухість шкіри і губ провокує нестача корисних речовин в організмі. Їхній дефіцит виявляється по-різному: губи сохнуть, тріскаються, з’являється відчуття плівки, лущення і навіть кровоточивість. Аби переконатися, що проблеми виникають саме через авітаміноз, варто здати аналізи.

Читайте також: Швидка допомога для ваших губ: рецепт живильного бальзаму

Зокрема, слід звернутися до лікаря, який скорегує ваш раціон харчування, можливо, призначить курс вітамінів. Доповнювати лікування потрібно живильним доглядом, який допоможе губам швидше загоїтися.

Схожі новини