Передплата 2024 «Добрий господар»

Як святкуватимуть День Львова цьогоріч?

  • 26.04.2021, 17:50
  • 759

День міста у Львові цього року відзначатимуть у четвер, 6 травня

Гучних, масових святкувань не планують, утім традиційні підняття прапора над вежею Ратуші і нагородження почесних львів’ян все ж відбудуться. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Цього року, як і торік, через карантинні обмеження ми вирішили, що масових подій не буде. Водночас ми збережемо всі необхідні традиції. Зокрема, буде театралізована передача ключів від міста міському голові, також відбудеться урочисте підняття прапора над вежею Ратуші. Визначатимемо почесну родину та почесних львів’ян року. Урочистої сесії не буде», — розповів він.

Андрій Москаленко каже, що святкування відбудеться у четвер, 6 травня, бо на першу неділю травня цього року припадає Великдень. Також у цей день відзначатимуть День святого Юрія, що є покровителем міста.

Читайте також: Історія середньовічного Львова: у підземеллі Храму Преображення Господнього відкрити інноваційний музей

Нагадаємо, торік День міста у Львові відзначали без масових заходів. Масштабні святкування спершу планували перенести через епідемію, а згодом узагалі скасували.

3 травня минулого року до входу в Ратушу на конях підійшли Король та Королева і подякували усім медикам за роботу. Прапор міста на штандарті біля Ратуші підняв львівський лікар Гнат Герич. Скульптури зі всіх чотирьох фонтанів на пл. Ринок одягли у захисні маски з написом «Дякую лікарю».

Схожі новини