Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

  • 26.04.2021, 14:05
  • 620

Сьогодні 35-ті роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС. По всій країні відбуваються заходи із вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів, зокрема і на Львівщині

Про це повідомляє сайт ЛОДА.

«Сьогодні ми із вдячністю вклоняємося усім, хто відважно 35 років тому долав наслідки надзвичайного лиха, а також родичам загиблих.

Ми шануємо вас за подвиг заради майбутнього життя на нашій землі і розуміємо, що проявом нашої шани має стати конкретна допомога всім живим ліквідаторам та сім’ям тих із них, хто сьогодні вже не з нами.

Переконана, що набута за три десятиліття колективна пам'ять про катастрофу, як пересторога, не дозволить нам більше так бездумно ставитися до нашої землі та до здоров`я українців", — зазначила під час виступу голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Також Ірина Гримак озвучила пропозицію взяти радником голови обласної ради Андрія Кульчицького — голову Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України», який займатиметься питаннями ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії.

Читайте також: «Фукусіма-Чорнобиль 10/35»: онлайн-виставка українських та японських художників

Окрім того, під час заходу вручили Грамоти та Подяки Львівської обласної ради учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Довідково. Аварія на Чорнобильській АЕС трапилася 26 квітня 1986 року. Вона стала найбільшою в історії ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками та впливом на довкілля. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30−40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Схожі новини