Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ провела обшуки у столичному бізнес-центрі: усі подробиці

  • 23.04.2021, 14:55
  • 619

Служба безпеки України провела обшук 22 квітня в бізнес-центрі Millennium у справі про публічне акціонерне товариство «Центренерго»

Інформацію про це Радіо Свобода підтвердила пресслужба СБУ 23 квітня.

«22 квітня 2021 року співробітники СБУ провели обшуки у фігурантів кримінального провадження. У результаті вилучено електронні носії інформації та документи цього товариства. Наразі тривають слідчі дії», — йдеться у повідомленні речника відомства Артема Дехтяренка.

Він вказав на те, що СБУ здійснює досудове розслідування у справі про продаж компанією «Центренерго» на різних сегментах ринку електроенергії за цінами, які на 20−30% нижче собівартості її виробництва.

Читайте також: В Україні склалася критична ситуація з запасами вугілля: може виникнути загальносистемна аварія — НКРЕКП

За версією слідчих, це призвело до збитків та розтрати майна компанії на суму майже 225 мільйонів гривень.

Напередодні, 22 квітня, журналіст «Схем» Михайло Ткач оприлюднив фото із силовиками біля ТРЦ Millenium, де нібито розташований офіс Ігоря Коломойського.

Сам олігарх у коментарі УП зазначив, що дізнався про якісь слідчі дії зі ЗМІ. «Я не знаю, що там. Перебуваю у Дніпрі, дивлюся кіно. Для мене це теж новина», — сказав він. Окрім того, олігарх заперечив наявність свого офісу у цьому ТРЦ.

Проте, за даними ЗМІ, там є приймальні народних депутатів з орбіти Коломойського: Ігоря Палиці, Максима Бужанського, Олександра Дубінського та Василевської-Смаглюк.

Схожі новини