Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Погода готує українцям неприємні сюрпризи

  • 22.04.2021, 20:50
  • 1 212

З України знову втекло весняне тепло. У Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили, що вночі 23 квітня у західні області прийдуть заморозки на поверхні ґрунту

Про це повідомляє ДСНС України.

Рівень небезпечності у ДСНС оцінили як І — жовтий. В Укргідрометцентрі теж прогнозами не тішать. Майже всю Україну накриють дощі та грози.

Виняток лише Крим, Хмельниччина, Київщина та Житомирська область. Тут, обіцяють синоптики, пощастить на сонячну погоду.

На Заході України буде прохолодно не лише вночі, а й вдень. Повітря прогріється максимум до +9…+11 тепла. У темну пору доби найхолодніше буде на Львівщині — лише +2…+4. Вночі та вранці окремі ділянки доріг вкриє ожеледиця, тож водіям та пішоходам слід бути обережними під час руху. Вітер північно-західний, 9−14 метрів за секунду.

Про значне похолодання попередила у фейсбуці і синоптикиня Наталка Діденко. Вона зауважила, що температура різко впаде не лише в західних, а й у північних областях. Сходу, Півдню та більшості центральних областей пощастить, у них бодай буде тепліше.

Зверніть увагу! 23 квітня метеорологи також попереджають про посилення вітру, пориви будуть досить рвучкими.

«Киянам 23 квітня знову входити в образ капусти — кофти, фліси, куртки, колготки 100 ден, шалики і навіть шапки. Завтра в столиці очікується відчутне похолодання», — не втішила Діденко.

За попередніми прогнозами, заморозки в Україні можуть протриматись аж до вівторка, 27 квітня.

Схожі новини