Передплата 2024 «Добра кухня»

Героїн чи гербіциди?

Що саме знайшли митники у паливному баці мікроавтобуса, скаже експертиза

У ЗМІ з’явилась інформація про те, що в паливному баці мікроавтобуса, який рухався через кордон на Львівщині, митники виявили 125 кг героїну. Вантаж виявили, коли відправили мікроавтобус Mercedes на оглядову яму. Проте у Галицькій митниці відмовились надавати будь-які коментарі на цю тему.

Як дізналась журналіст «ВЗ», речовину ви­лучили працівники СБУ. Саме працівники спец­служб з’ясовують усі обставини. Зараз триває експертиза. «Лише після експертизи можна точ­но сказати, що знаходилося у баку — наркотики чи, може, це були гербіциди (хімічні препарати, що використовуються для боротьби з небажа­ною рослинністю. Авт.). Крім того, експертиза може визначити точну кількість вилученого мате­ріалу. Досудове розслідування триває», — повідо­мили у прес-службі СБУ Львівщини.

У відомстві пообіцяли повідомити ЗМІ про ре­зультати експертизи.

Нагадаємо, на початку цього року СБУ ви­лучила у Львові більше тонни героїну. Рекорд­ну партію героїну, яку фасували для відправки в ЄС під виглядом дипломатичної пошти, вия­вили на одному із львівських складів. Унаслідок спецоперації були затримані троє громадян Ту­реччини, які фасували героїн для подальшо­го транспортування у країни ЄС. Одночасно у Львові ж був затриманий ще один турок, якого вважають організатором міжнародного нарко­трафіку. Орієнтовна вартість вилученого геро­їну — понад 2,3 млрд грн.

Схожі новини