Передплата 2024 «Добрий господар»

Цьогорічний Великдень – без Великоднього ярмарку

Оскільки Львів до 4 травня перебуває у “червоній” карантинній зоні, цьогоріч пасхальні вакації обійдуться без традиційного Великоднього ярмарку

У Львівській міській раді заявили: Великодній ярмарок не на часі, тому ТзОВ «Львівські ярмарки» не дозволили його облаштувати на проспекті Свободи та площі Ринок. Уперше такий ярмарок відкрили у Львові 2009 року.

Нагадаємо, попри суворі каран­тинні обмеження, Різдвяний ярма­рок-2021 все ж відбувся — торгові ятки були у кількох місцях центральної частини міста.

Тим часом на площі Ринок почали монтувати торгові вози, які тягнуться від фонтана «Амфітріда» до фонтана «Адо­ніс». Також завершується монтаж вели­кого літнього майданчика.

Товари на великодню тематику продаватимуть із таких етновозиків. Фото Юрія Мартиновича
Товари на великодню тематику продаватимуть із таких етновозиків. Фото Юрія Мартиновича

У ТзОВ «Львівські ярмарки» кажуть, це не їхні ятки, а одного з ресторанів, роз­ташованих на площі Ринок. Саме власни­ки цього закладу вирішили зробити міні-ярмарок на великодню тематику і назва­ти його «нетрадиційним». Журналістка «ВЗ» звернулася у мерію по коментар, щоб дізнатися, чи є дозволи на «нетра­диційний» Великодній ярмарок.

«Це не класичний Великодній ярма­рок. Возики, які встановили на площі Ри­нок, мають усі необхідні дозволи, бо пра­цюють спільно із літнім майданчиком ресторану, який теж має дозвіл», — пояс­нила прес-секретар голови Львівської ОТГ Христина Процак.

«Нетрадиційний» Великодній ярмарок багатьох львів’ян обурив. У соцмережах вони критикують міську владу, мовляв, карантиннних обмежень повинні дотри­муватися усі, аби після свят лікарні зно­ву не були переповнені…

Схожі новини