Передплата 2024 «Добра кухня»

Одну із львівських вулиць пропонують назвати на честь Івана Вакарчука

  • 22.04.2021, 13:15
  • 636

Також на честь видатного вченого хочуть встановити у місті пам'ятник

Про це йшлося на сесії Львівської міськради, яка відбулась 22 квітня.

З пропозицією належного вшанування пам`яті видатного львів`янина виступила ініціативна група Фундації Івана Вакарчука. Від її імені під час сесії виступив депутат Олекса Возняк, який закликав ЛМР надати одній із вулиць ім`я Івана Вакарчука, а також долучитися до встановлення пам`ятника вченому.

«Серед мільйонів людей є одиниці, які впливають на хід історії, змінюють наше суспільство назавжди. Своїм вольовим рішенням у 2008 році Іван Вакарчук запровадив обов`язкове проходження ЗНО під час вступу у вищі навчальні заклади, а в 2013 році підтримав Революцію Гідності, коли сказав студентам, що нема чого сидіти в аудиторіях, коли їхнє місце — на Майдані. Ми, ініціативні група Фундації Івана Вакарчука, щиро вважаємо, що ім`я цього видатного українця, вченого світового рівня, громадсько-політичного діяча має жити у багатьох поколіннях», — сказав депутат.

Читайте також: Львів вшановує пам'ять Івана Вакарчука (фото)

Він також розповів, що частину коштів, необхідних для виготовлення та облаштування пам`ятника Іванові Вакарчуку, вже зібрала ініціативна група. Де саме його б мали встановити, наразі ще ніхто не уточнює, втім мерію також закликали доєднатися до цього процесу.

Схожі новини