Передплата 2024 ВЗ

Порошенко обговорив з послами країн G7 питання безпеки та пандемію

  • 22.04.2021, 09:00
  • 641

Посли країн Великої сімки, які напередодні провели зустріч з п’ятим Президентом України, лідером партії «Європейська Солідарність», наголосили на необхідності продовження реформ, які забезпечать економічний розвиток України

«Посли G7 провели широку дискусію з Петром Порошенком, п`ятимм президентом України та лідером „ЄС“ щодо ситуації з безпекою, реакції на пандемію COVID-19 та прогресу у реформах в Україні», — повідомляється на офіційній сторінці Групи семи у твіттері.

«Посли підкреслили, що для успіху реформ, які забезпечать стійкість та процвітання України, потрібно, щоб усі зацікавлені сторони працювали разом на досягнення результатів, яких заслуговує країна», — йдеться у повідомленні послів країн Сімки.

Петро Порошенко після зустрічі з послами G7 та Європейського Союзу в Україні ще раз подякував партнерам за підтримку нашої держави.

«Мав чудовий та змістовний обмін думками з послами країн Групи семи та ЄС. Вдячний за непохитну підтримку територіальної цілісності України та готовність збільшувати ціну за подальшу ескалацію з боку Росії».

Також лідер «Європейської Солідарності» підкреслив значення реформ на шляху України до НАТО.

«Важливо забезпечити внутрішню єдність перед обличчям російської агресії, і я вдячний за підтримку цього мого заклику з боку послів G7 та ЄС. Україна не одна на своєму шляху до ЄС та НАТО, тоді як реформи мають вирішальне значення для успіху», — переконаний п’ятий Президент.

Він також представив План «Європейської Солідарності» щодо протидії коронавірусу. «Розраховую на підтримку G7 та ЄС для швидкого надання Україні достатньої кількості високоякісних вакцин», — написав Петро Порошенко у Facebook.

Схожі новини