Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові з'явиться нова патріотична вулиця

  • 21.04.2021, 14:50
  • 646

Йдеться про перейменування вулиці, яка з’єднує вул. Т. Шевченка та вул. Городоцьку

З метою вшанування пам’яті полеглих героїв — захисників України, у Львові хочуть присвоїти назву Захисників України вулиці, яка з'єднує вул. Т. Шевченка та вул. Городоцьку, йдеться на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради.

Комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків підтримала з правками проєкт ухвали «Про вшанування пам’яті Захисників України на території Львівської міської територіальної громади». За словами голови комісії Лейли Мелесової-Вальчак, комісія, обговоривши питання з родинами загиблих, вирішила не виокремлювати імена героїв, а увіковічнити всіх героїв України.

«До комісії прийшли представники сімей загиблих з своїми пропозиціями, які надали багато цікавих пропозицій, зокрема, висадити алею пам’яті Захисників України або створити парк. Але не можна приймати рішення, не обговоривши його у всіх середовищах, особливо з родинами загиблих. Є одностайна думка комісії, що не можна виокремлювати імена героїв, а потрібно увіковічнювати всіх героїв», — каже Лейла Мелесова-Вальчак.

Крім цього, за її словами, комісія запропонувала щороку називати по одній вулиці іменами героїв.

Як наголосив секретар комісії Андрій Курочка, це має бути місце пам’яті, де зможуть збиратись родини героїв, усі небайдужі.

Читайте також: Стадіон так стадіон: «Арені Львів» пропонують присвоїти ім'я Степана Бандери

Схожі новини