Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент підписав закон про призов резервістів без оголошення мобілізації

  • 21.04.2021, 10:30
  • 728

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 1357-ІХ про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Це дає змогу, як повідомили в ОП, оперативно доукомплектувати резервістами військові частини всіх сил оборони держави, чим суттєво підвищити їхню боєздатність під час військової агресії, що стрімко наростає.

Також закон запроваджує новий вид військової служби — військова служба за призовом осіб із числа резервістів у особливий період.

На громадян, яких призиватимуть із числа резервістів у особливий період, поширюватимуться ті самі трудові, соціально-правові та освітні гарантії, які передбачені для мобілізованих осіб.

Зокрема, передбачається створення на базі військкоматів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки; упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Удосконалюється порядок здійснення військового обліку резервістів, серед іншого за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Оберіг» (Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів).

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала в зоні ООС 22 «Гради»

Схожі новини