Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відомо, коли Bellingcat опублікує розслідування у справі “вагнерівців”

  • 20.04.2021, 17:15
  • 648

“Bellingcat” планує оприлюднити розслідування про операцію українських спецслужб із затримання бійців ПВК “Вагнер” вже у першій декаді травня

Про це заявив журналіст-розслідувач Христо Грозєв повідомляють російські ЗМІ.

«Ми вирішили все-таки випустити текстове розслідування раніше, щоб не чекати остаточний фільм. Сподіваємося, що в першій декаді травня воно вийде, саме щодо операції української спецслужби», — розповів Грозєв.

Він також пояснив, чи буде в розслідуванні йтися про керівництво України і яка буде його роль.

«Я знаю, що половина України очікує саме цього від нас, але це не мета нашого фільму. Наш фільм саме про те, як проводилася ця операція, — як вона сталася, як готувалася, чи була вона взагалі (бо це ставиться під сумнів) і що було б, якби вона закінчилася за планом», — зауважив Грозєв.

«Звичайно, ставлять запитання, чому операція була зупинена в кінці, але наша мета — не знайти уявних чи реальних зрадників. Це буде на потім, швидше за все, не для нас буде завдання. Наш фільм саме про те, як проводилася ця операція», — підкреслив журналіст.

Читайте також: Не виконав обіцянок: соціологи з’ясували, чому більшість українців не підтримують балотування Зеленського на другий термін

Схожі новини