Передплата 2024 ВЗ

"Пік захворюваності минув, однак складні регіони досі є", - Степанов

  • 20.04.2021, 11:30
  • 545

Дотримання карантинних обмежень громадянами допомогло Україні минути пік третьої хвилі захворюваності на COVID-19, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Про це він повідомив на брифінгу МОЗ 20 квітня.

«Хотів би розпочати зі стриманого оптимізму. Ми зараз знаходимось у третій хвилі коронавірусної хвороби. Ми всі бачимо, як на сьогоднішній день важко і з якою кількістю випадків щодня ми стикаємося. Але водночас ми можемо констатувати, що ми пройшли пік захворюваності», — сказав міністр.

За словами Степанова, про те, що «хвороба пішла на спад», говорять цифри за минулий тиждень у порівнянні до позаминулого тижня. І в цьому заслуга українців, які дотримувалися обмежень, наголосив міністр.

«Ми отримали майже на 13,5 тисяч менше захворівших, ніж було позаминулого тижня. Така ж ситуація і по кількості госпіталізацій: ми отримали на 3,5 тисячі менше людей, які були госпіталізовані на минулому тижні в порівнянні з позаминулим», — сказав Степанов.

Але в деяких регіонах ситуація залишається «достатньо напруженою», 12 регіонів перебувають на «червоному рівні» епідемічної небезпеки.

«Найважча ситуація в місті Київ і Київській області, на Одещині, Сумщині, Миколаївщині та Харківщині. У столиці на сьогоднішній день зайнято майже 75% ліжок із киснем, у Київській області — 70%, в Одеській області 73%, у Сумській області — 69,5%», - сказав Степанов.

Читайте також: Коронавірус в Україні: за добу в країні виявили майже 9 тисяч нових хворих

Схожі новини