Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США Росії: припиніть блокування проходу суден у Чорному морі

  • 20.04.2021, 09:30
  • 502

Сполучені Штати висловлюють глибоку стурбованість планами Росії блокувати рухіноземних військово–морських і державних суден в частинах Чорного моря, в тому числіпоблизу окупованого Криму і Керченської протоки

Про це повідомляє прес-служба Держдепу.

«Росія неодноразово здійснювала агресивні дії проти українських суден і перешкоджала доступу до українських портів в Азовському морі, впливаючи на міжнародну торгівлю України. Це являє собою ще одну неспровоковану ескалацію триваючої кампанії Москви з підриву і дестабілізації України», — йдеться у повідомленні.

Такий розвиток подій викликає у Вашингтона особливу тривогу на тлі достовірних повідомлень про нарощування російських військ в окупованому Криму і навколо кордонів України, яке досягло безпрецедентних рівнів з 2014 атак, коли Росія вторглася на територію сусідньої країни.

США закликають Росію припинити переслідування суден у регіоні та відмовитися від нарощування сил вздовж кордону з Україною та в окупованому Криму.

До слова, це вже не перший заклик США до Росії припинити блокування руху в Чорному морі.

Російська Федерація на цьому тижні оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Читайте також: Росіяни планували підірвати боєприпаси із Врбетіце у Болгарії, — чеська розвідка

Схожі новини