Передплата 2024 «Добра кухня»

Біля кордонів України перебуває 150 тис. російських військових, - Боррель

  • 19.04.2021, 19:15
  • 1 182

Поблизу України та на території тимчасово окупованого Криму перебуває близько 150 тис. російських військових

Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після засідання міністрів закордонних справ ЄС, передає кореспондент УНН.

«Ми розглянули дві важливі теми, одна — про ситуацію в Ефіопії, друга, назвімо це „російський кластер“, — всі питання, пов’язані з Росією, але загалом, які стосуються України, зокрема ситуації на кордоні з Україною, яка викликає велике занепокоєння», — сказав Боррель.

Він зазначив, що для обговорення цієї ситуації міністри запросили на засідання українського колегу Дмитра Кулебу.

«Понад 150 тисяч російських військових зібрались на кордоні та в Криму», — додав топ-дипломат ЄС.

Читайте також: Президентка Єврокомісії відмовилася приїхати до України: її жорстко розкритикували

За словами Борреля, це найбільше скупчення російських військ біля кордону України з 2014 року і ризик подальшої ескалації конфлікту «очевидний». Водночас він додав, що зараз Євросоюз не планує запроваджувати нові економічні санкції проти РФ або висилати російських дипломатів.

Під час переговорів всі міністри висловилися на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Боррель сказав, що стурбований нарощуванням військ, і висловив надію, що Росія припинить його. Він додав, що ЄС «збільшить дипломатичні зусилля» і відвідає саміт Кримської платформи 23 серпня.

Схожі новини