Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів'янам надали рекомендації щодо святкування Великодня

  • 19.04.2021, 17:35
  • 744

Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо святкування Вербної (Квітної) неділі та Великодня

Про це йдеться на сайті ЛМР.

Капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк наголосив, що церква упродовж всього періоду пандемії дотримується карантину, аби вірні були у безпеці. Церква не ставить людей перед альтернативою, а наголошує на особистій відповідальності кожного зокрема.

«Фактично чогось нового у цих рекомендаціях ми не прочитаємо, адже ще на початку пандемії єпископи нашого міста напрацювали низку рекомендацій, як поводитися під час Великодніх свят в умовах карантину.

Протягом цього року ми дотримувалися цих карантинних норм, тому у храмах стояли дезінфектори для рук, а наші віряни навчилися ходити у церкву в масках та дотримуватися соціальної дистанції…

Також церква дає можливість усім бути присутніми на службі — ми маємо онлайн трансляції майже з усіх наших храмів, і віряни можуть єднатися у спільній молитві онлайн.

Ми не ставимо людей перед альтернативою — або/або, а наголошуємо на відповідальності кожного. Ми, як церква, будемо дотримуватись усіх карантинних обмежень, як дотримувалися їх протягом року, щоб наші вірні могли почуватися у безпеці", — зазначив у коментарі капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Схожі новини