Передплата 2024 «Добра кухня»

Почалася реєстрація заявок на карантинні 8 тисяч

  • 19.04.2021, 13:55
  • 565

Фізичні особи-підприємці (ФОП) та наймані працівники з "червоних" зон можуть подавати заявки на отримання 8 тис. державної допомоги з 19 квітня

Про це йдеться на Єдиному порталі державних послуг «Дія».

Згідно з інформацією на порталі, підприємці та наймані працівники можуть отримати допомогу у розмірі 8 тис. грн. із Державного бюджету України. Крім того, вони мають право отримати додатково виплату за рахунок коштів місцевого бюджету.

Зазначається, що виплата є одноразовою, але якщо ФОП чи найманий підприємець отримав таку матеріальну допомогу минулого року, то цього року вона також доступна.

Особа може скористатися послугою протягом 30 дні з дня запровадження «червоної» зони в області, де вона провадить діяльність. Отримати допомогу зможуть ті ФОП, коди видів економічної діяльності (КВЕД) яких є у відповідному переліку, затвердженому постановою Кабінету міністрів.

Зазначимо, що отримати допомогу не зможуть ФОП, які були зареєстровані менше ніж три місяці тому, одночасно є найманими працівниками та сплатили ЄСВ менше ніж за шість місяців.

Читайте також: Як оформити субсидію через інтернет: покрокова інструкція

Серед найманих працівників виплати не зможуть отримати ті, хто працюють у компаніях, які не сплатили ЄСВ за весь квартал на дату звернення, у компаніях, які за місяць до звернення працювали за відсутнім у відповідному переліку КВЕД Кабміну, або ті, що отримують середню зарплату понад 30 тис. грн. на місяць.

Для подачі заявки необхідно зареєструватися чи авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису або BankID. Після цього «Дія» автоматично перевірить дані в Реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду та Державної податкової служби України на відповідність умовам виплати.

Після цього необхідно обрати область, в якій проводиться діяльність та підтвердити поточне місце роботи. Далі необхідно ввести номер гривневого рахунку у форматі IBAN, перевірити та надіслати сформовану заявку і дочекатися повідомлення про зарахування коштів.

Схожі новини