Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Волинський Фаберже": українець встановив два світові рекорди з різьблення по яйцях

  • 18.04.2021, 21:00
  • 893

Заслужений майстер народної творчості Анатолій Бойко встановив два світові рекорди: він просвердлив у курячому яйці 33 346 отворів, а в гусячому — 52 745

Про це повідомляє керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Так, у гусячому яйці майстер просвердлив майже 53 тисячі отворів діаметром у 0,2 мм., встановивши світовий рекорд.

За словами Вєтрової, шкаралупа курячого яйця тонша і крихкіша, тому у ньому вдалося зробити 33 тисячі отворів діаметром 0,15 мм. У Національному реєстрі рекордів зазначають, що єдиний аналогічний рекорд був встановлений у Боснії, коли в курячому яйці просвердлили 14 129 отворів. Тож Бойко встановив другий світовий рекорд.

Крім того, перед тим, як зареєструвати світові рекорд, відділ технічного забезпечення Нацреєстру тиждень рахував усі отвори, передає «Укрінформ».

Бойко зізнався, що його робота надзвичайно копітка — товщина свердел приблизно як волосина, тому вони часто ламаються. Вєтрова зазначила, що Анатолія Бойка називають «Волинським Фаберже», у його колекції майже 500 робіт зі шкаралупи яєць, оздоблених металом і дорогоцінним камінням.

Національний реєстр рекордів запропонує Міністерству культури відкрити у Володимирі-Волинському (звідки родом майстер) музей-садибу, де будуть представлені роботи Анатолія Бойка.

Схожі новини