Передплата 2024 ВЗ

Захід має окреслити "червоні лінії" у відносинах із РФ, - Макрон

  • 18.04.2021, 08:55
  • 631

Президент Франції Еммануель Макрон закликав міжнародну спільноту визначити «чіткі червоні лінії» у відносинах з Росією

Про це політик заявив в ефірі програми «Face The Nation» американського телеканалу CBS.

«Вважаю, нам слід визначити чіткі червоні лінії з Росією», — сказав Макрон.

На його думку, міжнародна спільнота дотримується «наївного підходу» щодо РФ.

«Те, що сталося кілька років тому, коли відбулося вторгнення в Україну, не було провалом дипломатії, «це був провал нашої колективної довіри до Росії», — сказав французький лідер. Бездіяльність Заходу, на думку Макрона, лише підбадьорила Путіна.

Французький президент вважає наразі доцільним запровадження санкцій після будь-якої «неприйнятної поведінки» президента Росії Володимира Путіна. Однак, додав він, одних лише санкцій недостатньо.

«Я думаю, що санкції самі по собі недостатні, проте санкції є частиною пакету. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але щоб вести конструктивний та ефективний діалог, потрібна довіра», — сказав Макрон.

Читайте також: Макрон виголосив промову про загрозу ісламізму

Він заявив, що повністю поділяє бажання президента США Джо Байдена відкрити діалог з Росією. Водночас французький лідер переконаний, що з Путіним важливо бути чітким, коли йдеться про суперечливі питання. Нинішнє нарощування військового особового складу біля України Макрон вважає неприпустимим рівнем напруженості.

Нагадаємо, Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації нашої країни та виправдання військового втручання РФ.

Минулої п’ятниці Президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у Парижі, де провів переговори з Еммануелем Макроном, які стосувалися переважно ситуації на Сході України та поблизу її кордонів.

Схожі новини