Передплата 2024 «Добрий господар»

Епосі Кастро кінець: на Кубі змінюється правління

  • 17.04.2021, 19:45
  • 706

На Кубі завершується епоха правління братів Кастро, яка тривала понад 60 років: Рауль Кастро подав у відставку з посади голови Комуністичної партії країни

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться в сюжеті програми «Репортер».

Про відставку 89-річний Рауль Кастро заявив 16 квітня у своїй промові на відкритті 8-го з’їзду владної партії Куби. Він сказав, що йде на пенсію після того, як «виконав свою місію».

«Поки я живий, я буду готовий захищати батьківщину, революцію та соціалізм з більшою силою, ніж будь-коли», — сказав він у телезверненні.

Кастро не заявив про наступника, але раніше він висловлював підтримку Мігелю Діас-Канелю, який змінив Кастро на посаді кубинського президента в 2018 році.

Фідель Кастро очолив революцію 1959 року, яка усунула від влади диктатора Фульгенсіо Батісту. Кастро став головою Кубинської комуністичної партії в 1965 році. Він керував країною до передачі повноважень президента братові Раулю в 2008 році.

Рауля Кастро відзначають за досягнення у 2014 році угоди з президентом США Бараком Обамою, що привела до значного збільшення зв’язків між двома країнами, хоча пізніше більшу частину цієї угоди президент США Дональд Трамп скасував.

У своєму виступі 16 квітня Кастро заявив, що Куба залишається відданою «шанобливим» переговорам зі США, але вона ніколи не відмовиться від «принципів революції та соціалізму».

Читайте також: Канадський депутат «засвітив» свої геніталії в мережі

Схожі новини