Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хомчак закликав місцеву владу не створювати добровольчі загони

  • 17.04.2021, 10:45
  • 647

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак закликав місцеву владу не спекулювати добробатами, а охочих долучитись до захисту Вітчизни - записуватись в ЗСУ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це він заявив у зверненні, передає пресслужба Генштабу.

Головнокомандувач наголосив, що наразі ЗСУ прогнозують всі можливі варіанти розвитку подій через стягнення військ РФ до українських кордонів. На фоні цього проводяться збори резервістів та територіальної оборони.

«Прошу представників органів державної влади та місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію та не розбурхувати панічні настрої в суспільстві. Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна не скоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною», — переконаний Хомчак.

Він закликав охочих захищати територіальну цілісність України долучатися до лав ЗСУ, щоб поповнювати оперативний резерв і підрозділи територіальної оборони.

Зазначимо, 15 квітня мер Івано-Франківська від «Свободи» Руслан Марцінків на тлі стягування російських військ до України і загострення ситуації в зоні зіткнення оголосив, що сформує загін добровольців, який у разі повномасштабного вторгнення РФ зможуть відправити на східний кордон.

Читайте також: Мер Львова попросив США допомогти організувати територіальну оборону міста

Схожі новини