Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко закликав владу негайно зосередитись на забезпеченні лікарів та лікарень

  • 16.04.2021, 17:30
  • 602

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з лікарями Черкащини

У міській дитячій лікарні, куди передали кисневі концентратори від Фонду Порошенка, п’ятий Президент висловив подяку усім медикам України, які сьогодні стоять на передовій боротьби з пандемією.

«Перш за все я хотів би щиро подякувати кожному з вас за ту величезну роботу, яку ви робите, рятуючи життя людей, допомагаючи, захищаючи людей і Україну. Ви працюєте у надзвичайно складних умовах, у які, на жаль, поставила лікарів некомпетентна і злодійкувата влада. Заповнені лікарні, відсутність вільних ліжок, обладнаних киснем, махлювання влади із доплатами. Коли українцям стверджують, що лікарі, які мають справу з ковідними хворими, мають 300% доплати до своєї заробітної плати, і ця доплата складає 12−15−20 тисяч гривень», — говорить Порошенко.

«У мене наполеглива порада: вилізьте зі своєї теплої ванни, приїдьте в лікарню і запитайте у санітарки, медичного працівника, лікаря — наскільки справедливою є посекундна тарифікація роботи лікаря з ковідними хворими», — звернувся Порошенко до центральної влади.

«Ця подяка має бути у вигляді конкретних кроків, які захищають лікаря, дають чесну платню, дають йому необхідне обладнання, необхідні ліки. І дають ефективну систему вакцинації, яка здатна захистити українців», — говорить Порошенко.

Порошенко закликав владу негайно зосередитись на забезпеченні лікарів та лікарень, захисті медиків і проведенні комунікаційної кампанії для широкої вакцинації.

«Хто має проводити такі кампанії, аби переконати людей вакцинуватися? Головний, кому повірять, — це лікар. Зробіть перше — переконайте лікаря. Кожного дня знімайте відео з лікарями. Показуйте, які наші лікарі герої. Вони де-факто безкоштовно зараз працюють в лікарнях», — наголошує Порошенко.

«Принциповим для нас є соціальний захист медиків. Ми вимагаємо, щоб наш закон, який вже рік знаходиться у Верховній Раді за моїм підписом і за підписом всієї нашої команди, де ми страхуємо лікарів. Не лише родини лікарів, які віддали свої життя на цьому фронті. А той лікар, який захворів і одужав, отримає відповідну страхову компенсацію як воїн, якого було поранено. Ми це запровадили в 2014 і ми вимагаємо, щоб зараз було виплачено все до копійки, все, що обіцяли — і 300% надбавки, і запровадили страхування лікарів», — наголосив Порошенко.

«Кабмін має щотижня звітувати, що він зробив. Ми твердо переконані, що лише за цих умов можна буде втримати медиків, мотивувати їх йти на ризик життя, підвищити престиж лікарської професії», — переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент закликав медиків передати свої пропозиції і зауваження, які фракція «Європейська Солідарність» сформує у вигляді законодавчих ініціатив і додатково запропонує під час позачергового засідання Верховної Ради. Зокрема, під час зустрічі медики порушили питання відсутності ковідних доплат сімейним лікарям на первинній ланці.

«Моє перебування тут для того, щоб почути ваші думки, поради, як на сьогоднішній день різко збільшити довіру до лікарів. Як провести комунікаційну стратегію, в першу чергу із залученням лікарів.

Я твердо переконаний, що саме ваші поради допоможуть подолати дилетантські розміркування влади, які де-факто позбавляють українців права на те, щоб дихати, і врешті-решт права на те, щоб жити. Для цього треба вести чесну, відверту розмову з лікарями в кожній області", — наголосив Порошенко.

Схожі новини