Передплата 2024 «Добрий господар»

Мальдіви самі вакцинуватимуть туристів

  • 16.04.2021, 13:15
  • 683

Країна розраховує, що це допоможе відродити туристичну галузь

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Мальдіви скоро розпочнуть пропонувати мандрівникам вакцинацію після прибуття в межах своєї тристоронньої ініціативи, спрямованої на відродження постраждалого від коронавірусу туристичного сектора країни.

Про це повідомив міністр туризму Абдулла Маусум, передає CNBC.

За його словами нова ініціатива, яка отримала назву «3V» забезпечить «більш зручний» спосіб відвідати країну.

Наразі мандрівники під час в’їзду до країни повинні надати негативний ПЛР-тест та підтвердження бронювання готелю за. За словами міністра туризму, Агентство з охорони здоров'я країни має намір оголосити про безперешкодний в'їзд для щеплених туристів «дуже скоро — може бути, навіть цього тижня».

Мальдіви, відомі своїми тропічними пляжами і чистою водою, значною мірою залежить від своєї туристичної індустрії. Близько 67% її валового внутрішнього продукту (ВВП) прямо або побічно надходить саме з цього сектора.

За словами Маусум, країна не поспішатиме з вакцинацією туристів, пріоритет надаватиметься імунізації постійного населення Мальдівів. Однак, як тільки цей процес буде завершено, країна буде готова вакцинувати мандрівників, сказав він.

На сьогодні близько 53% з приблизно 530 000 жителів острівної держави отримали свою першу дозу.

Маусум не уточнив, чи будуть туристи платити за щеплення, але сказав, що проблем з постачанням не буде.

Міністр додав, що розвиток туризму є необхідною стратегією, щоб допомогти країні досягти мети — 1,5 млн туристів і 10 млн ночівель в цьому році. Уже в цьому році на Мальдіви прибуло 350 000 туристів.

Читайте також: Ізраїль відкриється для туристів, однак є але…

Схожі новини