Передплата 2024 ВЗ

«Говорити, що Львівщина найближчим часом вийде з «червоної» зони, поки що зарано»

Про це заявив головний медик Львівщини Орест Чемерис

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис заявив на брифінгу, що епідситуація у Львові та області залишається «доволі напруженою».

«Говорити, що Львівщина най­ближчим часом вийде з „черво­ної“ зони, поки що зарано, — заявив Орест Чемерис. — В області продо­вжують фіксувати перевищення за трьома ключовими показниками — завантаженістю ліжок, постачанням медичного кисню у визначених за­кладах охорони здоров’я, кількістю госпіталізацій. Зокрема, завантаже­ність ліжкової мережі — 68,8%. У ра­йонах найбільш завантаженими за­лишаються Новояворівська районна і Стрийська міська лікарні. Більшість пацієнтів, які звертаються по допо­могу у стаціонари, — люди молодого віку (30−35 років і старші), без супут­ніх патологій, але середньої важко­сті або важким перебігом пневмонії».

У п’ятницю, 16 квітня, міська ко­місія з надзвичайних ситуацій ви­рішуватиме питання послаблен­ня карантинних обмежень у Львові. Йдеться про відкриття ринків, літ­ніх майданчиків кафе й початкової школи. Голова Львівської ОТГ Ан­дрій Садовий заявив, що остан­німи днями динаміка захворюван­ня на коронавірус та госпіталізацій у Львові дещо покращилася. Утім, Садовий запевнив, що комісія ухва­лить рішення про послаблення ка­рантину лише після консультацій з медиками.

Схожі новини