Передплата 2024 ВЗ

Чи безпечно плавати у басейнах під час пандемії: дослідження

  • 15.04.2021, 19:35
  • 783

Вірусологи з Імперського коледжу Лондона дослідили вплив різних концентрацій хлору у воді на вірус SARS-CoV-2

Результати демонструють, що ризик передачі COVID-19 через воду в басейні «неймовірно» низький, повідомляє Daily Mail із посиланням на британське дослідження.

«Ми проводили ці експерименти в наших лабораторіях з високим ступенем захисту», — пояснила автор дослідження Венді Барклай з Імперського коледжу Лондона.

«У цих умовах ми оцінили здатність вірусу інфікувати клітини. Змішавши його з водою із басейну, яку нам привезла команда Water Babies, ми виявили, що вірус у такому середовищі не виживає. Тому варто стверджувати, що ймовірність зараження коронавірусом через воду в басейні напрочуд низька», — зауважує вона.

Читайте також: Спростували десять найпоширеніших міфів про коронавірус

У своєму дослідженні професор Барклай і її колеги встановили, що концентрація вільного хлору 1,5 міліграма на літр і pH від 7 до 7,2 зменшують інфекційність SARS-CoV-2 більш ніж в 1000 разів всього за 30 секунд.

Це, за словами команди, відповідає поточним рекомендаціям щодо експлуатації басейнів, у яких зазначено, що концентрація вільного хлору не має перевищувати 1,5 міліграма на літр, а рівень pH повинен бути на позначці 7,0.

Схожі новини