Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російську агресію на теренах України засудили всі країни НАТО

  • 15.04.2021, 08:55
  • 552

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що був приємно вражений консолідованою позицією всіх країн-членів НАТО, які всі як один засудили посилення агресії РФ проти України

Про це він сказав у Брюсселі під час спільної з міністром оборони США та генсеком НАТО пресконференції за результатами засідання Північноатлантичної ради, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мене вразило те, що під час засідання Північноатлантичної ради, коли я слухав кожного окремого союзника, всі тридцять (країн-членів Альянсу — ред.) висловили занепокоєння та рішучість побачити, як Росія робитиме кроки для деескалації напруженості, яку вона створила», — наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що стурбованість викликають не тільки агресивні дії РФ, але також її риторика, спрямована проти України.

«Ми бачили достовірні доповіді щодо нарощування (російських — ред.) військ в окупованому Криму та поблизу кордонів України», — зауважив Блінкен. Він підкреслив, що наразі біля кордонів України стільки російських військ, скільки не спостерігалося з моменту російського вторгнення у 2014 році.

«Ми також бачимо, що атаки очолюваних Росією сил в районі лінії розмежування на Сході України тривають», — зазначив держсекретар США. Він підкреслив, що з кінця березня внаслідок цих дій загинули 12 українських військових.

Але разом з тим, за його словами, Україна продемонструвала реальну стриманість на тлі російських провокацій.

Читайте також: «Ціна за нову воєнну авантюру буде для РФ зависокою»: Кулеба після зустрічі з Блінкеном

«Саме тому ми фокусуємо нашу увагу на цьому питанні, саме через це занепокоєний Альянс, і ми всі поділяємо спільну стурбованість», — підкреслив Блінкен.

Нагадаємо, під час засідання Північноатлантичної ради в середу в Брюсселі країни-члени Альянсу обговорили, зокрема, ескалацію з російського боку. Напередодні в штаб-квартирі НАТО відбулося позачергове засідання Комісії Україна-НАТО, ініційоване українською стороною.

Схожі новини