Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Степанов заявив, що епідемія пішла на спад

  • 14.04.2021, 19:40
  • 672

Ситуація із коронавірусом в Україні поступово стабілізується

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується.

Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з червоної зони", — повідомив міністр.

Читайте також: На Львівщині знову погіршилась епідситуація: свіжа статистика

Крім того, в Україні зменшилася кількість госпіталізованих із COVID-19, додав Степанов. Міністр наголосив на особливій заслузі лікарів у приборканні епідемії. А також відзначив ефективність адаптивного карантину, запровадженого МОЗ.

«Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців та епідеміологією. Ми постійно тримали руку на пульсі, збільшуючи кількість ліжок із підведеним киснем відповідно до потреб, оновлюючи протоколи лікування, щоб максимально ефективно протистояти хворобі», — зазначив Степанов.

Водночас, за словами міністра очільник МОЗ закликав громадян не розслаблятися і продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів — носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей.

Схожі новини