Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Без Осаки, зате зі Світоліною

У п’ятницю й суботу, 16 і 17 квітня, жіноча збірна України з тенісу зіграє у Кубку Біллі Джин Кінг (цей турнір замінив Кубок Федерації) зі збірною Японії. Матч відбудеться у Чорноморську (Одеська область), на ґрунтових кортах Elite Tennis Club

Українські тенісистки готуються до матчу з япон­ками на кортах Чорномор­ська з початку тижня. У складі нашої команди Марта Костюк, Катаріна Завацька, Людмила й Надія Кіченок, а також її лідерка, найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (номер 5 у рей­тингу WTA). «Для мене це осо­бливе місце, з яким пов’язано багато теплих спогадів і вра­жень, — розповіла Світоліна про корти Чорноморська. — Турніри я тут теж грала, виступала. Гра­ти вдома завжди дуже приємно, відчуття неймовірні».

На відміну від Світоліної, лі­дерка збірної Японії, друга ракет­ка світу Наомі Осака, до Чорно­морська не приїхала. Загалом, у складі японської збірної виключно її дебютантки: Юкі Найто (номер 169 у рейтингу WTA), Тихіро Мура­мацу (225), Сіхо Акіта (394) і Хіма­рі Сато (785). Судячи з рейтингів, українки повинні перемагати япо­нок «в одні ворота». Цьому може завадити хіба що недооцінка су­перниць. Сподіваємося, наші ді­вчата це розуміють, тож вийдуть на чорноморські корти макси­мально зосередженими.

Схожі новини