Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шмигаль вважає введення локдауну зайвим. Київ не згоден

  • 14.04.2021, 14:35
  • 525

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль не бачить доцільності в запровадженні загальнонаціонального локдауну через поширення коронавірусу

Про це він заявив на засіданні уряду.

За його словами, в окремих областях спостерігається зниження кількості нових випадків захворювання на коронавірус і госпіталізацій. На думку Шмигаля, це чергове свідчення ефективності адаптивного карантину.

«Як ми і наголошували, закривати всю країну на локдаун зараз немає ніякого сенсу. Місцева влада має продовжувати відповідально реагувати на ситуацію у себе в регіоні, а ми всі мусимо не розслаблятися та дотримуватися протиепідемічних правил», — наголошує Шмигаль.

Читайте також: Таїланд пропонує туристам «карантин мрії»

Водночас комісія з надзвичайних ситуацій Києва продовжила посилений карантин у столиці ще на два тижні, тобто до 30 квітня. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Оскільки епідеміологічна ситуація у столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у нашому місті на два тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору, інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих, інакше смертей буде ще більше», — сказав Кличко.

Він підкреслив, що до 30 квітня в місті діятимуть раніше запроваджені обмеження. Зокрема, залишаться закритими всі школи і дитячі садки. Увесь громадський транспорт — наземний і метро працюватиме за спеціальними перепустками. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Схожі новини